Derde deel van de onofficiële fotoreportage -  Carthago 2004

 

 

 

 

AppleMark

 

Dit is Richard Mills, de leider van de Engelse opgravingen, vlak naast de onze. Hij heeft een fascinerende lach en vrijwel geen bovenlip. Voor een goede imitatie, wend u tot Liselotte en Sarah. Het Engelse team komt op vrijdagavond even op bezoek, we zullen hen alvast onze voorraad Stella Artois aanbieden, een geschenk van de ambassadeur.

 

 

AppleMark

 

Het gangetje van de voordeur naar ons eigen terrasje en huisje, wordt streng bewaakt door een woeste hond (met schattige puppy’s). Topotijs en Karen staan hier echt doodsangsten uit, elke dag opnieuw...

 

AppleMark

 

We hebben ook een levende telefoonpaal onder onze deelnemers. Noëlle, onder de Belgen ook wel Kerstmis of Feestdag genaamd, meent dat ze betere ontvangst heeft met haar Chérie in Frankrijk wanneer ze zich op een gammel tabouretje bevindt.

 

AppleMark

 

Sarah zorgt met vaardige hand voor een perfect waterdoorlatend (het zijn slechts lakens) zonnescherm. Zoek even verder voor een foto tijdens de zondvloed van 16 september.

AppleMark
    AppleMark

 

Twee sleufportretten.

 

AppleMark

 

De Humo en de Ché leveren ons genoeg inspiratie om het huisje wat op te vrolijken. Op onze voordeur hangt deze Expeditie Robinson (made by Karen en Tine), aan de linkerkant bevindt zich het Belgische team van 13 personen, aan de rechterkant bevindt zich het Nederlandse team van 1 Professor met 12 kopies. Tussenin staat Karin Schmidt, de scheidsrechter. De score is voorlopig nog onbekend... In de badkamer hangt een ‘beeldschone’ Bachelor en aan de muren in de kamers hangen blonde ‘dellen’ en ander vrouwelijk schoon.

 

AppleMark

 

Ans, onze jarige op 16 september.

 

AppleMark

 

Links op de foto ziet u Claudia. Zij was helaas de eerste genomineerde in het Big Brother huis en moest ons op 16 september verlaten... Velen onder ons kwamen die avond huilend de dagboekkamer binnen. Claudia, we miss you!!!!

 

AppleMark

 

Wij zwoegen en zweten elke minuut van de dag voor deze man met de hoed. Als hij ons dan even komt bezoeken in de sleuf, loopt hij met al de mooiste vondsten weg. Hoe doet hij dat toch?

 

AppleMark

 

Karen en Veerle ‘zaagden’ al in het begin van de campagne dat ze heel graag veel muntjes wilden vinden. De goden hebben hen blijkbaar verhoord, want ze hebben al zo’n 360 single finds, waaronder zeker 100 munten. Nu beklagen ze hun wens want al die muntjes moesten apart geïnventariseerd worden...

 

AppleMark

 

Sleuf 4, stoere mensen! De stoerste van allemaal heeft de foto genomen.

 

AppleMark
    AppleMark
 

 

Topotijs mag voor een keer proeven van het sleufleven. Hij slaagde er zelfs al in om zich onmisbaar te maken bij Mme Boutheina, en ook Veerle sprak over hem: “ooit wordt hij nog een echte!”

 

AppleMark
 

 

Een ietwat wazige foto (lag dat aan de waterpijp, Aline?) van een reuzegezellig terrasje in Sidi Bou Said. Er bestaan 3 ‘levels’ van waterpijp: iedereen proefde al de zoete appelversie, enkelen gingen nog terug voor de zwaardere ‘stuff’. Karen en Topotijs vonden dit achteraf gezien geen goed idee...

 

 

AppleMark

 

Sarah kan blijkbaar overal slapen. Misschien komt dat door haar hoofdkussen?

 

AppleMark

 

Archeotijs in zijn gewone doen. (Let nogmaals op ons geïmproviseerde luxeafdak)

 

AppleMark

 

We ontdekten vlakbij de site een heerlijke patisseriewinkel, Charlotte. We gingen het met zijn zessen even testen. Sindsdien heeft Charlotte elke avond (of net na de vondstverwerking) extra werk: ze verwent ons met heerlijke chocoladetaartjes, warme chocomelk met kruidnagel, cakejes en meer van dit alles. Kortom de CHOCOLADEHEMEL! (dixit Aline) Maar, zoals iedereen al door heeft is Karen eigenlijk onze grootste chocoladefreak...

 

 

AppleMark

 

De groepsfoto! Deze werd genomen in sleuf 4. Op de achtergrond ziet u een cisterne.

(om toch nog een archeologische opmerking mee te geven)

 

TO

BE
CONTINUED

....