De minder “officiële” foto’s vanuit Tunesie (deel 1)

 

 

 

AppleMark

 

Een blik op ons nederig stulpje. We hebben geen living en eten dus altijd buiten. Om de zon weg te houden, hebben we een geďmproviseerd dak gemaakt met lakens en wasknijpers.

 

AppleMark
   AppleMark

 

We kochten een Franstalig meidenblad en Topo-Tijs was onze meest aandachtige toehoorder terwijl Veerle haar beste vertaalkunsten bovenhaalde. Lol verzekerd met do and don’ts op je eerste afspraakje en technieken om een minder gewillige partner toch zover te krijgen.

 

AppleMark

 

Claudia had zich comfortabel geďnstalleerd. De Tunesische biertjes zijn “te drinken”, de koelkast raakt toch vrij snel leeg, ondanks al het geklaag...

 

AppleMark
   AppleMark

 

Lieve heeft eerst nog niet door dat er foto’s genomen worden. Daarna stuurt ze allerlei vieze gezichten naar de camera, waarvan deze toch wel de meest fotogenieke was.

 

AppleMark
    AppleMark

 

Onze twee mannen van het gezelschap, Prof. Docter even niet meegerekend. Topo-Tijs is wel in voor een sessie waterpijp, archeo-Tijs houdt zich liever met ernstiger zaken bezig, zoals iedereen na de siesta o zo lieflijk wakker zingen met “ sta op gij luie slaper, de koekoek roept u op!” (Denk er dan even een krijsende piepstem bij en u hebt het helemaal)

 

AppleMark
   AppleMark

 

Op aanvraag van deze twee lieftallige dames een mooie foto voor hun respectievelijke vriendjes. Zijn ze niet om op te eten?!

 

 

AppleMark
    AppleMark

 

Onze twee topolino’s (voor de niet-kenners van ons eigen taaltje: de topografiestudentes), Liselotte en Sarah.

 

AppleMark
   AppleMark

 

Twee gracieuze dames op het veld, maar ook ’s avonds zetten ze graag de bloemetjes buiten.

 

AppleMark

 

Vanessa had nog nooit een fles wijn geopend. Daar kwam op deze opgravingscampagne al na enkele dagen verandering in. Wonder boven wonder: geen kurkrestjes in de wijn!

 

AppleMark
   AppleMark

 

Een neus die bloedt in de hitte van Carthago is niet alles.  Eerst is er geen ijs in de buurt en op de site begint alles weer opnieuw, ondanks pogingen om rustig in de schaduw te blijven. Dan maar voor de rest van de dag zeefstalen uitzoeken naar dierenbotjes en schelpjes (zucht).

AppleMark
 

 

Tijs ziet het allemaal even niet meer zitten en zoekt gezelschap bij zijn computer.

 

AppleMark
   

 

Het lijkt wel een modeshow, maar erg “proper” zijn we niet: elke dag komen we onder het stof en zweet terug van de site. Het verschil na de douche is enorm. Maar vergeet niet dat sommigen meer dan 2 u moeten wachten voor ze hun poezelige voetjes in het koude badwater kunnen steken...

 

 

AppleMark

 

Van lezen komt niet veel in huis want de gesprekken ’s avonds zijn uitermate interessant (lees: hilarisch). Sommigen ondernemen wel een poging maar geven het toch op als er een boeiend onderwerp (lees: sex, mannenbladen, vriendjes, roddels over proffen en Kerstmis) wordt aangesneden.

 

To

Be

Continued

...